Cabaran 30 Hari | Hari 14 : Cerita Kasut Saya

Ada Apa Dengan Kasut?

My Skecher's

My Skecher’s

Tak tahu nak cakap apa pasal kasut but if I do…I will preferably talk about kasut sukan or workout saya. For office wear I prefer to wear boots and court shoes.

My Activities Shoes

My Activities Shoes

Dalam banyak2 perkara. ..pemilihan kasut adalah penting dan perlu bersesuaian dengan jenis aktiviti dan sukan yang anda ceburi…antara faktor kenapa kasut lebih utama dari pakaian adalah utk avoid kecederaan semasa aktiviti atau bersukan…kasut larian sahaja ada bermacam jenis…di awal penglibatan dalam bidang larian jahil sikit ttg kasut ni but since 2012 stkt ni br 2 jenis jer ada.. satu untuk trail (GoTrail Skechers) dan Brooks Ghost 5 utk longer distance running…selagi tak koyak tapak tu ku pakai sampai lemau…pastu adidas pink wide type utk tennis dah lama x pki sbb xde geng nk bermain tennis…reebok training shoes for indoor workout kt gym n zumba sometimes (kasut zumba x mampu den lagi memadai la training shoes jer) …not forgotten bowling n horseride boots ..if u r serious in both better own one …satu sebab utk make sure kita commit dgn sukan berkaitan dan for hygiene purpose as well…its a long term investment …kelihatan mcm mewah nyer byk kasut tp mostly all the shoes since 2012 …Kesimpulannya get the right shoes for ur activity not necessary on brand but as long as u feel comfortable wearing it during your activity n workout.

Ada Apa Dengan Kasut?

Ada Apa Dengan Kasut?

Advertisements

5 thoughts on “Cabaran 30 Hari | Hari 14 : Cerita Kasut Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: